Spojte sa s nmi

+421 904 853 249
ahoj@akcnezeny.sk
projectmanager@akcnezeny.sk

PR Manager

Kristína Mayer
+421 907 869 648
kristina@beecontent.sk

Redakcia

Veronika Samborská
veronika.samborska@akcnezeny.sk

Vyhlásenie výsledkov programovacej súťaže Aj Ty v IT Scratch Match

Dátum

Zdieľať článok

Facebook
Twitter
LinkedIn

Scratch je programovací jazyk ideálny pre začínajúce ajťáčky. Vytvára jednoduché počítačové hry, animácie a príbehy a využíva takzvané blokové programovanie. Scratch Match je programovacia súťaž pre dievčatá vo veku 8 až 15 rokov.

V roku 2012 vzniklo občianske združenie Aj Ty v IT s cieľom motivovať a podporovať dievčatá a ženy v oblasti informačných technológií, ale tiež preto, aby už IT sektor neprišiel ani o jednu šikovnú ženu. Združenie svojimi aktivitami búra spoločenské stereotypy o pôsobení žien v IT, venuje sa budovaniu komunity a vzdelávaniu dievčat od 8 rokov, cez stredoškoláčky až po špeciálne kariérne programy určené pre dospelé ženy a spolupracuje tiež s IT fakultami vysokých škôl.

Aj Ty v IT aj tento rok zorganizovalo programovaciu súťaž Scratch Match určenú pre dievčatá vo veku 8 až 15 rokov, do ktorej mladé Slovenky prihlasovali projekty vytvorené pomocou jednoduchého programovacieho jazyka Scratch. Prihlásených bolo 51 projektov zameraných na edukáciu ako napríklad slepé mapy, prvá pomoc, ScienceQuest, ale aj rôzne labyrinty, úniková hra a mnohé iné. Slávnostné vyhlásenie výsledkov a udelenie ocenení súťaže Scratch Match sa uskutoční v sobotu 25. mája od 9.00 h, kedy porota vyberie a ocení tie najlepšie projekty.

Prijmite pozvanie na slávnostné vyhlásenie súťaže Scratch Match. Nájdete nás na adrese Nová Cvernovka, Račianska 78, Bratislava.  

#equalpaydayslovakia

Zdroj foto: FB Aj Ty v IT

Aktuality

Súvisiace články

Patria ženy do nohavíc?

Asi čudná otázka, však? Pretože v dnešnej dobe je priam neuveriteľné, že kedysi ženy nemali takmer žiadne privilégiá a už